BIOGRAFIE

Udo Mechels (° 10 mei 1976) is een Belgische zanger / songwriter. Udo studeerde cum laude af aan de Erasmushogeschool in Brussel als Bachelor Communicatiemanagement.

 

Op 30-jarige leeftijd won Udo X-Factor op de Vlaamse commerciële zender vtm, waarna hij een eerste Engelstalige album uitbracht bij Sony BMG . Op dit album staat Tu Me Manques A Mourir, het favoriete Franse lied van Udo's moeder.

Een jaar later won hij het liedjesprogramma Zo Is Er Maar Een op EEN. Met zijn beklijvende versie van Tura's Ik Mis Je Zo, de Vlaamse versie van Tu Me Manques A Mourir, won hij overtuigend.

 

Het publiek schreeuwde om een Nederlandstalige plaat en na twee Engelstalige popalbums bracht Udo bij Sony Music eindelijk een album in zijn moedertaal uit. Udo zet ook twee Franse liedjes op dit album, waaruit eens te meer zijn liefde voor de Franse taal blijkt.

 

Nadien volgen nog twee andere succesvolle Nederlandstalige albums bij Universal Music .

 

De zanger won in zijn carrière verschillende prijzen en gouden platen. Op televisie presenteert hij Hit The Road, de opvolger van het succesvolle Tien Om Te Zien en tevens het laatste muziekprogramma op vtm.

 

Als kind had Udo geen zanger als idool, maar was hij een grote fan van het Franse schrijversduo Michel Berger en Luc Plamondon. Sinds hij professioneel muzikant werd, begon Udo muziek te schrijven voor verschillende Belgische en buitenlandse artiesten. Het is opmerkelijk dat Udo - zelf winnaar van een talentenjacht - voor 7 winnaars van muziekwedstrijden in binnen- en buitenland muziek aanleverde.

 

In 2020 besluit de zanger dat het tijd is om zijn voorliefde voor de Franse taal om te zetten in liedjes. Met Ne Partez Pas Sans Moi, een cover van Céline Dion en het zelfgeschreven Au-delà, levert hij zijn eerste twee singles in het Frans af.

 

Wordt vervolgd ...